Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 8. 2011

Broskve po orientálsku

Ingredience:

1 kg broskví

4 lžíce medu

mletá skořice

nastrouhaná kůra z 1 citronu

asi 50 kg mandlí

 

Na jogurtovou polevu :

150 kg smetany

200 g jogurtu

cukr

citronová šťáva

Doba přípravy : 25 minut

Postup přípravy:

Broskve omyjeme, krátce spaříme ve vroucí vodě, nechá0ee9fdbe55_63932468_o2.jpgme zchladit ve studené vodě a oloupeme. Pak je rozpůlíme, vypeckujeme a rozčtvrtíme.

  V rendlíku rozehřejeme med a přidáme do něj kousky broskví, mletou skořici a citronovou kůru. Směs přivedeme pod pokličkou k varu a necháme 5-10 minut dusit.

Poté necháme broskvovou směs vychladnout

     Na pánvičce bez tuku opražíme mandle a broskvovou směs jimi posypeme.

Na jogurtovou polevu smícháme smetanu s jogurtem a dochutíme jí cukrem a citronovou šťávou. Dobře vychlazenou jogurtovou polevu servírujeme s broskvemi.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář