Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 8. 2011

Vejce ve sněhu

Doba přípravy: 70 minut

Ingredience

450 ml mléka

4 vejce

kůra z 1/2 citronu

mletý cukr podle chuti

vanilka

karamel na ozdobu (svařený cukr na másle)

Postup přípravy: 

Do kastůlku nalijeme mléko s tolika cukru, aby osladil kůru z poloviny citronu. Necháme táhnout na nízké teplotě asi 30 minut. Potom vyjmoueme kůru.

Rozdělíme vejce a našleháme žloutky. Potom našleháme bílky na velice tuhé kopečky.

Přivedeme mléko do varu. Pomocí dvou lžic z bílků vytvarujeme "vejce" a po částech je vložíme do mléka. Otáčíme je tak dlouho, až jsou uvařené, asi 2 – 3 minuty na každé straně. Necháme je okapat a poskládáme je na servírovací talířky.

Našlehané žloutky vložíme do mléka, přisladíme, přidáme příchuť a přecedíme je do džbánu. Ten postavíme do vodní lázně a mléko mícháme jedním směrem až zhoustne, asi 8 minut. Nenecháme však vařit, mléko by se zdrclo.

Vzniklý krém nalijeme na noky, které by měly vyplavat napovrch. Připravíme karamel a ozdobně ho tenkým pramínkem nalijeme na noky a ihned podáváme.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář