Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 1. 2008

Brynzové halušky

Ingredience: 1 kg brambor sůl 150 g polohrubé mouky 1/4 kg čerstvé brynzy 150 g uzené slaniny 1 dcl sladké smetany Příprava: Syrové brambory nastrouháme, zbavíme přebytečné vody, vymačkáme, osolíme, mouku a dobře zamícháme. Takto připravené řídké těsto dáme na prkýnko a nožem odkrajujeme do vařící osolené vody malé proužky nebo použijeme speciální struhadlo s kulatými otvory na halušky. Když jsou halušky uvařené, vyplavou na povrch. Vyjmeme je drátěnou naběračkou, dáme do mísy a smícháme s brynzou, polijeme vyškvařenou slaninou a smetanou a ihned podáváme.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

výborné

Veronika, 21. 1. 2009 14:23

výborné moc děkuji