Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 1. 2008

Křupavé kuře

Ingredience: 1 kuře, 2 lžičky soli, 2 lžíce nadrobno nasekaného zázvoru, 1/2 lžíce cukru, 1/2 lžíce octa, 1 a 1/2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce vody, 1 a 1/2 lžíce suchého vína, 2 lžíce škrobu, olej na smažení Postup: Celé kuře potřeme solí a zázvorem a odložíme na chladné místo na 3-4 hodiny. Kuře rozdělíme na 16-20 kousků. Smícháme cukr, ocet, sojovou omáčku, víno, škrob a polovninou vzniklé pasty natřeme kuře a odložíme na dvě hodiny na vzdušnější místo. Pak namažeme porce zbytkem směsi a ještě odstavíme na hodinu. Kuře smažíme na velmi rozehřátém oleji (nejlépe ve friťáku) pár minut až jsou kousky krásně křupavé.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář