11. 8. 2008
Pečené kuřecí stehno plněné šalotkou a rýžovou kroketou
Ingredience:
10porcí Kuřecí stehna
250g šalotka
100g pancetta
50g sušené rajče
sůl
pepř
82g CHEF Fix nadivoko
300g rýže
50g Směs na zapékání
100g smetana na šlehání
Zlatá obalovací směs Sezam
olej na smažení
Postup přípravy:
Kuřecí stehna částečně vykostíme a naplníme šalotkou zabalenou do pancetty a sušeného rajčete. Naplněná stehna dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a 20 minut pečeme při 180°C. Mezitím zbytek šalotky rozkrájíme a na slanině krátce opečeme. Fix nadivoko Chef nasypeme do vlažné vody a provaříme. Připravenou šťávou zalijeme napůl upečená kuřecí stehna, přidáme opečenou slaninu s šalotkou a pečeme dalších 20 minut.
Rýži udusíme doměkka. Směs na zapékání Maggi promícháme se smetanou, vmícháme do ještě horké rýže a necháme vychladnout. Po vychladnutí z rýže tvoříme malé válečky, které obalíme ve Zlaté obalovací směsi Sezam Maggi a ihned usmažíme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář