10. 2. 2008
Meruňková bowle
Ingredience
6 čerstvých nebo kompotovaných meruněk
750 ml třešňového moštu
1,5 l jablečného moštu
100 ml malinového sirupu
200 g cukru
10 koleček jablek
10 koleček citronu
led
Postup:
Meruňky nakrájíme na malé kousky, vložíme do nádoby na bowli, zalejeme malinovým sirupem a posypeme 2 lžícemi cukru. V jiné nádobě rozpustíme zbylý cukr v třešňovém moštu a přilejme k meruňkám. Přidáme jablka a citrony a necháme alespoň hodinu odstát.Poté přelejeme jablečný mošt, lehce promícháme a opět necháme chvíli odležet. Nakonec přidáme několik kostek ledu a podáváme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář