Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 1. 2008

Staročeská rajská omáčka

Ingredience: na vývar: 750 g hovězího zadního masa, 2 větší rozpůlené cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 2 mrkve , bobkový list, celé nové koření a celý pepř -------------------------------------- Na rajskou - 2 mrkve nastrouhané nahrubo, 1 najemno nakrájená nebo nastrouhaná cibule, 2 bobkové listy, celé nové koření a pepř, hladká mouka, rajčata v konzervě krájená nebo celá, 500 g rajčatové pyré (nikoli rajský protlak!!, dá se koupit např. v plusu, jinak dejte dvě konzervy rajčat), 100 g másla (nebo zlatá haná), špetka mleté skořice, cukr, sůl a pepř, mléko nebo smetana Postup přípravy: Do vroucí vody s cibulí a očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninu a kořením přihodíme maso. Vaříme dokud není maso měkké, cca 1,5 hodiny. Maso zatím necháme ve vývaru, poté nakrájíme na plátky a podáváme s rajskou. Na másle osmahnout cibuli společně s nastrouhanými mrkvemi, bobkovými listy, novým kořením a pepřem. Smažíme cca 2 minuty, potom posypeme 2 lžícemi hladké mouky a ještě minutu smažíme. Zalejeme trochu vývarem z masa (asi 2 naběračky) a přivedeme k varu. Přidáme celou konzervu rajčat a rajčatové pyré, skořici, asi 2 lžičky cukru a vaříme 15 minut, až se rajčata rozpadnou. Dle potřeby přilévat vývar. Nakonec vyberte koření, přidejte trochu mléka nebo smetany na zjemnění chuti a ponorným mixérem rozmixovat.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář