Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 5. 2008

Krokodýl

Ingredience: těsto: 260 ml mléka, 3 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce oregana, 20 g čerstvých kvasnic náplň: pórek, salám, niva Postup: Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nebo vypracujeme ručně a necháme vykynout. Po vykynutí těsto přemístíme na vál a rozválíme asi na velikost plechu. Nožem nebo rádýlkem obkrojíme aby vznikl pravidelný obdélník a seřízneme mu trochu rohy. Doprostřed těsta navrstvíme náplň (můžeme libovolně obměnit). Podle obrázku těsto rádýlkem nařežeme a poskládáme. Krokodýla přemístíme na plech s papírem na pečení a zformujeme do žádaného tvaru. Z odkrojků těsta vytvoříme oči a nohy. Nůžkami nasříhneme zuby a bodliny na zádech. Oči můžeme dotvořit olivami. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-30 minut.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář