Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 1. 2008

Šunkové rohlíčky

Ingredience: Na těsto: 1 bal směsi na pečení Buchty Dr. Oetker 260 ml vlažné vody 12 PL oleje Na náplň: 150 g jemně nastrouhaného sýra 200 g hrubě nastrouhané šunky 2 KL kečupu sůl, mletá sladká paprika pizza koření Na potření: 1 rozšlehané vejce špetka soli Postup: Kynuté těsto připravíme dle návodu na obale výrobku Buchty. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučněném vále uhněteme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme na kulatou placku o průměru asi 30 cm a rádýlkem ji rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Příprava náplně: Všechny suroviny na náplň v míse důkladně promícháme. Na kratší stranu trojúhelníku dáme 1 polévkovou lžíci náplně a těsto zavineme do „rohlíčku“. Rohlíček položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, malinko posolíme a pečeme v předehřáté troubě: Elektrická trouba: 180°C Horkovzdušná trouba: 160°C Plynová trouba: stupeň 2-3 Dobapečení: 20 – 30 minut Takto upečené rohlíčky chutnají nejlépe vlažné.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář