Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 1. 2008

Americký citronový koláč

Ingredience: 250g hl. mouky 140g Hery 6 lžic studené vody špetka pr. do peč. špetku soli 500 ml vody 2 žloutky kůra a šťáva z 1 citronu 1 balení vanilk. pudingu (prášku) 70g cukru 2 bílky 100g cukru Postup: Mouku, prášek a sůl prosejeme do mísy. Spolu s tukem smícháme v drobenku, kterou 6 lžícemi vody spojíme v těsto. Utvoříme z něho kulatou placku a pečeme ji na obrácném hrnci vysypaném moukou tak, aby těsto kolem dokola přesahovalo dno kastrolu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme pokud možno rychle v předem prohřáté troubě. Vznikne mísa, kterou pak plníme citrónovým krémem. Citrónový krém: ve vodní lázni připravíme puding tak, že všechny přísady (pudingový prášek, citronovou kůru a šťávu a 70 g cukru) dáme 500 ml studené vody, dobře promícháme, postavíme do nádoby s vařící vodou a šleháme do zhoustnutí. Naplníme jím mísu z těsta. Ze dvou bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh, dáme na prochladlý puding a necháme v troubě zaschnout.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář