6. 1. 2008
Americký citronový koláč
Ingredience:
250g hl. mouky
140g Hery
6 lžic studené vody
špetka pr. do peč.
špetku soli
500 ml vody
2 žloutky
kůra a šťáva z 1 citronu
1 balení vanilk. pudingu (prášku)
70g cukru
2 bílky
100g cukru
Postup:
Mouku, prášek a sůl prosejeme do mísy. Spolu s tukem smícháme v drobenku, kterou 6 lžícemi vody spojíme v těsto. Utvoříme z něho kulatou placku a pečeme ji na obrácném hrnci vysypaném moukou tak, aby těsto kolem dokola přesahovalo dno kastrolu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme pokud možno rychle v předem prohřáté troubě. Vznikne mísa, kterou pak plníme citrónovým krémem.
Citrónový krém: ve vodní lázni připravíme puding tak, že všechny přísady (pudingový prášek, citronovou kůru a šťávu a 70 g cukru) dáme 500 ml studené vody, dobře promícháme, postavíme do nádoby s vařící vodou a šleháme do zhoustnutí. Naplníme jím mísu z těsta. Ze dvou bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh, dáme na prochladlý puding a necháme v troubě zaschnout.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář