Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 1. 2008

Koláč pejska dalmatina

Ingredience: Těsto: 210 g hladké mouky 70 g moučkového cukru 2 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 1 PL kakaa 1 vejce 140 g měkkého másla 2 PL mléka Tvarohová náplň: 750 g měkkého tvarohu 2 vejce 250 g rozpuštěného másla 100 g moučkového cukru 3 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker Maková náplň: 140 ml mléka 100 g mletého máku 1 PL moučkového cukru 1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker Postup: Máslo nakrájíme, dáme na vál, přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a ručně propracujeme. Na moukou posypaném vále vyválíme plát na velikost vyššího plechu (cca 28 x 30 cm). Těsto opatrně přeneseme (pomocí válečku) na vymazaný a moukou vysypaný plech. těsto upravíme rovnoměrně po celé ploše plechu. Tvarohová náplň: V míse rozmícháme všechny suroviny na náplň do hladka. Maková náplň: Dáme vařit mléko, přidáme mák, cukr a skořicový cukr a na mírném ohni asi 3 minuty povaříme. Poté necháme vychladnout. Je-li náplň příliš hustá, přidáme 1 lžíci vody. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a uhladíme. Poté pomocí dvou lžic naneseme makovou náplň, kterou tvoříme puntíky a uhladíme. Koláč dáme péct do předehřáté trouby. Koláč necháme vychladnout a až poté krájíme.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář