Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 1. 2008

Oříšková srdíčka

Ingredience: Těsto: 240 g hladké mouky 100 gcukru moučky 200 g Hery 80 g lískových oříšků 1 žloutek 1 balení vanilkového cukru citronová kůra mletá skořice Náplň: 250 g Hery 150 g cukru moučky 1 balení vanilkového cukru 2 lžíce rumu 100 g čokolády na vaření, světlá poleva na dohotovení. Postup: V míse nejdřív lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto a necháme 30 minut v chladu odležet. Poté rozválíme na plát o síle 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Můžeme si pomoci vyvalováním těsta mezi dvěma papíry na pečení, tak lze těsto rozválet velmi tence, aniž by se trhalo. Naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 ˚C asi 15 minut. NÁPLŇ: Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ochutíme rumem. Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou. Slepíme k sobě. Můžeme ozdobit světlou polevou přes tmavou čokoládu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář