6. 1. 2008
Oříšková srdíčka
Ingredience:
Těsto:
240 g hladké mouky
100 gcukru moučky
200 g Hery
80 g lískových oříšků
1 žloutek
1 balení vanilkového cukru
citronová kůra
mletá skořice
Náplň:
250 g Hery
150 g cukru moučky
1 balení vanilkového cukru
2 lžíce rumu
100 g čokolády na vaření, světlá poleva na dohotovení.
Postup:
V míse nejdřív lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto a necháme 30 minut v chladu odležet. Poté rozválíme na plát o síle 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Můžeme si pomoci vyvalováním těsta mezi dvěma papíry na pečení, tak lze těsto rozválet velmi tence, aniž by se trhalo. Naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 ˚C asi 15 minut. NÁPLŇ: Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ochutíme rumem. Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou. Slepíme k sobě. Můžeme ozdobit světlou polevou přes tmavou čokoládu.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář