Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 1. 2008

římovští hadi

Ingredience: 50 dkg moučkového cukru 5 vajec ½ sáčku perníkového koření (cca 13 g) 1 hořká čokoláda 6-8 lžic medu 50-70 dkg bílo-žitné mouky jemné 1-1 ½ lžičky jedlé sody 30 dkg nasekaných vlašských ořechů (lískových oříšků) Postup Moučkový cukru a celá vejce našleháme metlou nebo ve šlehači. Přidáme půl sáčku perníkového koření, důkladně zapracujeme. Přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu a vláčný med. Společně přísady smísit s hmotou, zašleháme. Přidáme mouku, do části mouky přesejeme a zapracujeme jedlou sodu. Na závěr vmísíme 30 dkg vlašských ořechů (nebo 15 dkg ořechů a 15 dkg mandlí). Těsto necháme odpočinout do druhého dne. Vytvarujeme kuličky o průměru 2 až 2,5 cm a naskládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (cca 150º) 10 minut – těsto musí lehce zrůžovět. Cukroví se dá ihned konzumovat.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář