Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 2. 2010

Zmrzlinové překvapení

Ingredience:

3 vejce

70 g cukru

125 g hladké mouky

50 g strouhaných a pražených ořechů

tři druhy zmrzliny, každá po deseti kopečkách (1 kopeček = ½ dcl)

15 bílků

250 g cukru

Postup přípravy:

Nejdříve připravíme korpus. Celá vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smísíme s ořechy a zlehka zamícháme do vaječné směsi. Těsto ihned vlijeme do připravené obdélníkové formy na pečení. Pečeme v tenké vrstvě, v troubě předehřáté na 180 °C 20 až 40 minut podle výšky těsta. Upečený korpus necháme vychladnout a rozkrájíme jej na plátky. Nyní vyšleháme bílky s cukrem do velmi pevné pěny – pomůže, když přidáte pár zrnek soli. Směs dáme do sáčku s řezanou trubičkou. Korpusové plátky položíme na talířek, navrstvíme na ně kopečky hlubokozmrazené zmrzliny a celý dezert ozdobně zastříkáme bílkovým sněhem. Vložíme do trouby nastavené na nejvyšší výkon a shora prudce zapečeme, asi 4 minuty. Postupujeme velmi rychle, aby zmrzlina přečasně neroztála. Podáváme zdobené ovocem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář